Vi har fundet de bedste microfiber håndklæder!

Om man er på vandring i fjeldet eller bare på ferie, så bliver et microfiber håndklæde hurtigt dit kæreste eje. Normale håndklæder har det nemlige oftest med at fylde meget og tage ekstremt lang tid om at tørre. Det er ikke særligt smart til flybagage, eller hvis man er på backpacking-tur. Oven i det er vægten også en faktor, idet normale håndklæder vejer en del mere end disse microfiber håndklæder.

Hvad er forskellen på microfiber og hurtigtørrende håndklæder?

Du har måske set både ordet microfiber håndklæde og hurtigtørrende håndklæde, når du kigger på nettet eller andre steder. Nogle bruger endda betegnelsen rejsehåndklæde eller letvægthåndklæde. Men faktisk er der ikke den store forskel på nogle af dem. De beskriver blot hver især, hvad dette håndklæde kan og har af funktioner. De fleste hurtigtørrende håndklæder er lavet af microfiber og deraf navnet. Og de fleste hurtigttørrende håndklæder er samtidig super lette. Derfor kan de også kaldes letvægthåndklæder. De har netop alle disse navne, fordi de har så mange gode funktioner, der adskiller dem fra det klassiske bomuldshåndklæde: lettere i vægt, hurtigere at tørre og lavet af microfiber. Grunden til at det ofte også bliver kaldt rejsehåndklæde er netop fordi det er ideelt til rejsen – om det er som backpacker eller på vandreturen.

4 gode grunde til at vælge et microfiber/hurtigtørrende håndklæde

Tek Towel large

Sea to summit

Den luksuriøse

Det mest luksuriøse mikrofiber håndklæde, vi kunne finde. Her får man det bedste fra det bløde bomuldshåndklæde fra skabet derhjemme med det ultra-lette microfiber håndklæde. Tek Towel kan absorbere 6 gange dens egen vægt. Den er derfor ideel til dig, der godt kan leve med en lidt længere tørretid og lidt større vægt i bytte for lidt ekstra luksus.

Travel Towel

Highlander

Den lette og kompakte

Highlander har virkelig lavet et solidt microfiber håndklæde som både absorbere godt og er ultra blødt at tørre sig med. Håndklædet er lavet af polyester og nylon, hvilket skaber en god kombination, så det både er hurtigttørrende og let, sammenlignet med et almindeligt bomuldshåndklæde. Det kommer desuden også i mange forskellige farver – lige fra grøn til pink.

Cool tech

Highlander

Bonus håndklæde

Super lækker gadget til den super varme sommer tur – på camping eller vandreturen. Fordelen ved dette letvægthåndklæde er, at det ikke kun kan bruges til at tørre kroppen med. Det gør også brug af en speciel kølende teknologi (Cool Tech), som giver håndklædet en kølende effekt. Det er derfor helt ideelt til varme vandreture, hvor du skal køles ned. Alt du skal gøre er at nedsænke håndklædet i vand, vride vandet ud og svinge det, så den kølende teknologi kommer i brug.

Hvad er fordelene ved at bruge et microfiber håndklæde?

Der er som sagt mange forskellige fordele ved at bruge et microfiber håndklæde, når du skal ud at rejse – både i fly, til fods og på camping. Det er også helt ideelt blot til en tur på stranden. De vigtigste fordele ligger i håndklædets vægt og evne til at tørre hurtigt.

Hvis du er på vandretur i fjeldet og skal bære alle dine ting og dit udstyr på ryggen, er det vigtigt, at det ikke vejer eller fylder særligt meget. Her kommer microfiber håndklædet ind i billedet. Microfiber håndklædet vejer meget mindre end det klassiske bomuldshåndklæde, og derfor bliver det ofte også kaldt et letvægtshåndklæde. Det er forholdsvist tyndt i materialet og kan derfor også pakkes mere sammen, så det fylder mindre end det normale håndklæde. På den måde kan du pakke det i rygsækken – nærmest uden at du lægger mærke til at det fylder og uden at kunne mærke forskel i vægten. Derfor egner mircofiber håndklædet sig godt til backpacking og vandreture, hvor dine ting helst skal fylde og veje så lidt som muligt.

En anden fordel ved microfiber håndklædet er, at det er super hurtigttørrende. Du behøver ikke engang at hænge det til tørre efter brug. Det er klart en fordel, hvis du er på vandretur og blot skal have en svømmetur på vejen, inden du skal videre. Så behøver du ikke have et vådt håndklæde med videre i tasken. Så skal du blot hænge det i en rum tid, og så er det tørt til at tage med videre. Det er generelt også en fordel på stranden, så du ikke skal ligge på et vådt håndklæde i sandet.

For at opsummere det, er fordelene ved et microfiber håndklæde altså:

 • Det tørrer super hurtigt
 • Det fylder meget lidt
 • Det vejer meget lidt
 • Det har flere funktioner (læs mere længere nede på siden)

Hvad er et microfiber/ hurtigttørrende håndklæde lavet af?

De fleste letvægtshåndklæder og hurtigttørrende håndklæder er lavet af microfiber. Microfiber er syntetiske fibre, der normalt fremstilles af polyester, polyamider eller en kombination af de to. Microfiber håndklæderne er derfor lavet af små fine tråde, der er omkring halvt så tynde som menneskehår. Microfiber er et syntetisk materiale som børster vandet af din hud fremfor at absorbere vandet i materialet. På den måde bliver håndklædet ikke tungt på samme måde som et vådt bomuldshåndklæde. Det er grunden til et microfiber håndklæde føles anderledes end klassiske bomuldshåndklæder. Det gør dem dog ikke stive eller dårlige at tørre dig med. De fleste håndklæder lavet i microfiber er generelt meget bløde. Du kan dog godt mærke forskel, idet det er umuligt at lave et fuldstændigt blødt håndklæde, hvis det også skal være lavet af microfiber.

Microfiber er derudover et meget letvægtigt materiale, så når håndklædet ikke er vådt, vejer det meget mindre. De fleste microfiber håndklæder vejer ikke mere end blot 500 gram. Mange microfiber håndklæder kommer også i et smart etui eller taske, hvor du kan putte håndklædet i efter brug. Så kan du nemmere tage det med videre med det samme, frem for at vente på at det tørrer. Det er rigtig smart til dig, der er på farten eller på vandretur, hvor du skal videre på ruten.

Microfiber håndklæde – et must for backpackeren

Først og fremmest er det lette håndklæde ideelt, når du har en enkelt backpack på ryggen med hele dit liv i. Det er simpelthen umuligt at have et stort bomuldshåndklæde med, uden at det fylder halvdelen af rygsækken. Måske skal du være afsted i flere uger og måske endda måneder. Og så er det altså rart, at du kan have så meget som muligt i din taske, uden at det fylder. Her er letvægtshåndklædet oplagt. Det kan foldes, så det bliver helt lille, og det kan ofte passe i en af de små lommer i rygsækken. Det er nemlig ofte også mange gange tyndere end det almindelige håndklæde.

Letvægtshåndklædet kan selvfølgelig bruges, når du skal i bad, men også på stranden. Her kan du også bruge det som strandtæppe, hvor du kan ligge og sole dig. Fordelen er også, at håndklædet er hurtigttørrende, fordi du gentagende gange vil komme op fra vandet gennemblødt for derefter at ligge dig på håndklædet. Ved almindelige håndklæder bliver håndklædet gennemblødt og forbliver gennemblødt resten af dagen. Med et hurtigttørrende håndklæde kan du lægge det i solen, imens du bader og så komme tilbage til et tørt håndklæde. Smartere bliver det ikke.

Selvom du ikke har i sinde at bade ved stranden, er det stadig vigtigt, at du kan tørre dig efter et almindeligt brusebad. Hvis du rejser som backpacker, er der stor sandsynlighed for, at du skal bo på et budget hostel. Og de fleste hostels har ikke håndklæder liggende som hotellerne har det. Ofte skal du betale ekstra, hvis de endelig har håndklæder. Og som backpacker må man spare, hvor man kan. Derfor er det vigtigt, at du har dit eget håndklæde med.

En anden fordel ved microfiber håndklæderne er, at mange af dem er antibakterielle. De har nemlig en antibakteriel funktion, der holder bakterierne væk. Og det er især vigtigt for en backpacker, der ofte har det våde håndklæde i rygsækken. Det varme og våde skaber et godt sted for bakterier. Derfor er det super smart med et håndklæde, der både tørrer hurtigt og som har en antibakteriel funktion. Det er også smart, når man sjældent har mulighed for at vaske håndklædet, når man er på backpacker rejse. Så kan håndklædet holde i længere tid uvasket, end hvis det var et almindeligt håndklæde, der efter det er blevet vådt ofte tiltrækker en masse bakterier.

Hvilken størrelse håndklæde skal jeg vælge?

Man kan få microfiber håndklæder i mange forskellige størrelser – fra helt lille til meget stort. Du kan derfor nemt finde et, der passer lige til dit behov. Ofte findes de i de samme dimensioner som de almindelige håndklæder vi ser i bomuld. Du skal alligevel tænke lidt over størrelsen. Der er nemlig mange backpackere der tænker, at de bare skal have så lille et håndklæde med som muligt, fordi det ikke må fylde i tasken. Men her skal du også huske på, at det skal kunne bruges til at tørre dig med og kunne bruges på stranden til at ligge på.

Det nytter ikke, at du har et håndklæde med, som ikke engang kan nå rundt om livet på dig. Tænk derfor, at du skal have et håndklæde med, du almindeligvis ville bruge derhjemme. Fordi det er hurtigttørrende og vejer meget lidt, kan du sagtens have et forholdsvist stort håndklæde med dig, uden at de fylder hele rygsækken.

De mest almindelige størrelser er således:

 • Small eller medium, som primært bruges som vaskeklude og håndklæde til ansigtet og/eller hænderne.
 • Large, som bruges som et lille badehåndklæde.
 • Extra large, som er et håndklæde i fuld størrelse, der kan tørre hele din krop. Denne størrelse kan også bruges som badetæppe på stranden.
 • Du kan eventuelt overveje, om du skal investere i både et lille og stort rejsehåndklæde. Så har du et håndklæde, der er nemt at have med til at vaske hovedet og hænderne, mens det store kan gemmes længere nede i rygsækken og tages op, når du har været i bad.

Hvor køber jeg hurtigttørrende håndklæder henne?

Der er mange producenter, der laver hurtigttørrende håndklæder. De fleste butikker inden for outdoor og udendørsliv har microfiber håndklæder. Du kan også finde dem mange steder på nettet. Ofte er den endda billigere end almindelige håndklæder. Du kan få de fleste hurtigttørrende håndklæder til under 200 kr. – de fleste er endda endnu billigere. Prisen er derfor ikke en undskyldning for ikke at købe det. Du skal dog huske at tjekke, om deres funktioner er som de skal være. Tjek derfor hvordan tørrehastigheden er, materialet og vægten, inden du køber dem. Det burde stå som information, når du køber håndklædet. Især hvis du køber det på nettet. Så er du sikker på, at alt er som det skal være.

Der findes mange forskellige mærker inden for microfiber håndklæder. Nogle af de mest kendte er også dem, vi har nævnt ovenfor under de bedste hurtigttørrende håndklæder. Her ses blandt andet mærket Highlander med både Cool Tech håndklædet, der er nedkølende og Travel Towel, der er virkelig hurtigt til at tørre. Highlander er et populært mærke inden for udendørs aktiviteter, så der er derfor også ideelt i denne sammenhæng.

Hvad kan jeg bruge håndklædet til?

 • Til stranden
 • Efter badet
 • Tæppe som du kan sidde på
 • Et afkølende element
 • Fitness og yoga måtte

Et letvægtshåndklæde kan ikke kun bruges til at tørre dig med. Du kan også bruge det som tæppe, hvis du skal sidde udenfor. Det er smart, hvis du er på vandretur og ikke gider både have tæppe og håndklæde med.

Nogle letvægtshåndklæder kan også bruges som et afkølende element. Hvis du for eksempel er på en lang og varm vandretur, hvor du sveder en del, kan det være rart at blive kølet ned. Her kommer håndklædet ind i billedet. Du kan nemlig få et microfiber håndklæde, der også indeholder en kølende effekt. Alt du skal gøre er blot at dyppe håndklædet i vand, for derefter at vride det og til sidst svinge det rundt. På den måde frigøres den kølende teknologi, og du får et håndklæde, der holder på kulden. Så kan du tage det om nakken og mærke den kølende effekt på den varme vandretur.

Håndklædet kan også bruges til fitness og yoga. Det er derfor ikke kun smart til dig, der skal på backpackerrejse, men også dig, som har fart på til hverdag og måske træner dagligt. Så behøver du ikke at have sportstasken fyldt med store våde håndklæder. Så kan du bare vride det op og bruge det igen næste gang, du skal træne. Her er det også ideelt, hvis du ofte svømmetræner. Så kan du komme op og tørre dig imellem de forskellige baner. Det hurtigttørrende håndklæde har derfor virkelig mange funktioner – og den lette vægt gør, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at tage det med alle steder.

Find det letvægtshåndklæde, som passer til dit behov

Nu hvor du har læst denne guide og fået et udvalg af de bedste rejsehåndklæder, er det forhåbentligt blevet nemmere for dig at finde det håndklæde, som du gerne vil have. Det gælder om at finde det håndklæde som passer til dit behov. Skal du ud og vandre i fjeldet i et par dage, kan det være en god ide at finde et lidt mindre letvægtshåndklæde. Hvis du i stedet skal på backpackertur i flere uger eller måneder, kan det være en god ide at vælge et håndklæde i en større størrelse, så du også kan bruge det på stranden. Det vigtigste er, at du finder et microfiber håndklæde, der både er let og hurtigttørrende. Så er det bare med at komme ud på tur med dit nye hurtigttørrende håndklæde.